2022-05-26 14:38:32• hírek • közlemény

Mangaliai gyors – Magyar Lóránd jobb utazási körülmények biztosítását kéri

Magyar Lóránd parlamenti képviselő írásban leadott kérdésekkel fordult Sorin Mihai Grindeanu szállításügyi miniszterhez, miután a Román Vasúttársaság személyszállítási részlege (CFR Călători) meglehetősen furcsa változtatásokat léptetett életbe a szatmári, nagybányai és nagyváradi utazóközönséget is kiszolgáló Mangaliai gyors működésében.

A parlamenti képviselő a hozzá érkező lakossági panaszokat követően fordult a miniszterhez.


Az ország nyugati részét a tengerparttal összekötő járatot ugyanis idén úgy indították el, hogy leszűkítették a választható utazási lehetőségek számát. Kikerült a lehetőségek közül az első osztályú ülőhely, illetve az első osztályú, kétágyas hálófülke. Most tehát aki vállalkozik a 17-19 órás vonatútra, csak másodosztályon vagy hatszemélyes hálófülkében utazva vészelheti át az utazást.


„Az idei évben valószínűleg több nyaraló is a vonatot fogja választani, lévén, hogy az üzemanyagárak drasztikusan megdrágultak az utóbbi időszakban. Számomra nehezen érthető, hogy a vasúttársaság miért vezette be ezeket a változtatásokat. A hálókocsik száma amúgy is korlátozott, gondoljunk csak bele, hogyan telhet az utazás egy háromgyermekes családnak, 19 óra alatt, másodosztályú ülőhelyeken…” – mondja Magyar, akinek tapasztalatai szerint sokan fizetnének némi felárat annak érdekében, hogy kényelmesebb körülmények között juthassanak el a tengerpartra.


A leadott és iktatott kérdésben a politikus a változtatások okára kérdez rá, de arra is, hogy mit tesz a vasúttársaság annak érdekében, hogy javítsa az utazási körülményeket. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: